Mercator

moj Piko. najboljši pomočnik.

Ko te nagovori pogovorni bot.

Izziv

Ustvariti spletno skupnost, ki uporabniku olajša pot do praktičnih nasvetov in preprostih receptov za bolj zdrav življenjski slog. Povezati že obstoječo digitalno infrastrukturo naročnika. Nadgraditi in smiselno povezati sorodne vsebine, ki jih naročnik že ponuja na spletu.

Ideja

Naša osnovna ideja je bil pogovorni bot, ki bi posamezniku omogočal mehko in periodno komunikacijo, slonečo na vsakodnevnih aktivnostih. Vpeljali smo novo obliko komunikacije, obenem pa ustvarili kanal, ki omogoča široko uporabo ne glede na vsebino. Zadali smo si ustvariti značajsko in vsestransko nadarjenega pogovornega bota, ki svoje poslanstvo najde v razdajanju sebe, svojega znanja in izkušenj.

Rezultati

V fazi razvoja smo izkoristili elemente umetne inteligence in za čas trajanja pilotne akcije ustvarili vodiča, ki je uporabnika vodil po svetu zdravega življenja. V marcu 2018 je tako zaživel pogovorni bot Piko. Vsak dan je uporabnikom pomagal s praktičnimi nasveti in preprostimi recepti za lepši dan in bolj zdrav življenjski slog.